FAQ

 

Så hvad er Generation Handball egentlig..? Her kan du finde svar på “frequently asked questions”/ofte stillede spørgsmål og få mere at vide om festivalen. Resten af hjemmesiden findes på engelsk. Kontakt os gerne på info@generation-handball.com, hvis du mangler svar på et spørgsmål.

(tilbage til den engelske FAQ)

TILMELDING

Hvad er Generation Handball?
Generation Handball har en stærk håndboldturnering som fundament for en fantastisk uge med masser af fede aktiviteter og events, men Generation Handball er meget mere end et håndboldstævne: Derfor kalder vi Generation Handball for en festival. Alt er baseret på tre grundpiller: FUN, FIGHT, FRIENDSHIP, og vi bestræber os på at være The friendliest handball festival in the world. Ungdomshold i alderen 9-20 år kan deltage, og der er ingen specifikke krav til niveau. Vi har også en seniorturnering for professionelle seniorhold, ligesom der er en beachhåndboldturnering for ungdomsholdene.
I 2023 deltog 175 hold og 40 dommere fra 20 forskellige lande.

Hvornår er Generation Handball?
Festivalen afholdes altid i uge 31. I 2024 er festivalen fra d. 29. juli til d. 3. august. Turneringskampene begynder tirsdag d. 30. juli ca. kl. 8-9. U-20-finalerne spilles fredag aften, og de øvrige finaler spilles lørdag d. 3. august med sidste kamp ca. kl. 16-17. Beachhåndbold spilles i tidsrummet fra mandag kl. 12 til lørdag kl. 17.Hvor er Generation Handball?

Generation Handball finder sted i en af Danmarks ældste byer, Viborg. Sport og især håndbold er et stort tilløbsstykke med store ungdomsklubber og et stærkt professionelt seniorhold. Byens borgmester, Ulrik Wilbek, er tidligere landstræner for håndboldlandsholdet.
Viborg blev endvidere udnævnt til at være UNESCO Creative City i 2019 som følge af byens stærke rolle i at uddanne og inspirere inden for animation og visuel kreativitet.


Hvordan og hvornår skal vi tilmelde os?
I tilmelder jer på tilmeldingssiden. Sidste frist for tilmelding er d. 15. maj, og betalingsfristen er d. 1. juni.

TRANSPORT


Hvordan kommer vi til Generation Handball i Viborg, Danmark?
De nærmeste lufthavne er Billund (90 km.), Aalborg (90 km.) og Karup/Midtjyllands lufthavn (28 km.). Vi hjælper gerne med booking af bustransport fra færgelejer (Hirtshals 147 km. og Frederikshavn 143 km.) eller lufthavne inkl. Københavns lufthavn/Kastrup (330 km.) og Hamburg Lufthavn i Tyskland (360 km.). Læs mere om priser på tilmeldingssiden. Priserne er inklusiv retur, og I bestemmer selv, hvornår I vil hentes og bringes.


Transport under festivalen
Alt er inden for gåafstand. Der er ikke behov for selv at arrangere transport under festivalen.


OVERNATNING


Hvilken slags overnatning kan vi få?
Vi har en række forskellige pakkeløsninger. hhv. klasseværelser, collegeværelser og hotelværelser. De forskellige priser kan ses på tilmeldingssiden.


Tidlig ankomst eller sen afgang
Man kan ankomme enten d. 27. juli, 28. juli eller 29. juli 2024 og rejse enten d. 3. eller 4. august 2024. Dette giver især udenlandske hold mere fleksibilitet ift. at få bedre flybilletter og rejsetider. Prisen for ekstra nætter kan ses på tilmeldingssiden.


Hvornår får vi besked om vores overnatningssted?
Giv os besked, såfremt I har specifikke ønsker til overnatningssted. Ellers placerer vi jer et optimalt sted og giver besked om overnatningssted, når I ankommer. Vores personale viser jer vejen.


Familie
Generation Handball har sin egen campingplads, der er oplagt for familiemedlemmer. Vi opfordrer derudover familiemedlemmer til at finde overnatning enten på hoteller (se særlig GH-pris på tilmeldingssiden), bed & breakfasts, vandrehjem eller campingpladser i eller omkring Viborg by.


Tøjvask
Der er vaskemaskiner og tørretumblere på festivalpladsen, som kan bruges ved køb af et vaskekort, som fås i infodesken. Der er også vaskemaskiner på overnatningsstedet Asmildkloster.


MÅLTIDER


Hvilke måltider får vi?
Hold, som overnatter ved Generation Handball, får tre daglige måltider (morgenmad, frokost og aftensmad). Menuen kan ses på måltidssiden fra juli måned. Mod et ekstra gebyr imødekommes allergier og andre diæthensyn, såfremt vi får besked i god tid inden festivalen via e-mail på info@generation-handball.com.


Hvor serveres måltiderne?
Alle måltider serveres i food hallen på festivalpladsen. Dog serverer enkelte overnatningssteder også morgenmad.


Kan vi tilkøbe ekstra måltider?
Ekstra måltidsbilletter kan tilkøbes af alle i infodesken på festivalpladsen med mindst en dags varsel.


TURNERINGEN

Turneringsreglement
Læs venligst turneringsreglementet for mere information om reglerne i håndboldturneringen og beachturneringen. Siden indeholder også oplysninger om boldstørrelser, årgange osv. U-11, U-13 og U-15 spiller udendørs (fraset finalerne), mens U-17 og U-20 spiller indendørs.


Kampprogram
Kampprogrammet kan ses på hjemmesiden og i appen fra ca. d. 10. juli.


Beachhåndbold
Alle ungdomshold kan deltage i vores gratis beachturnering. Kampprogrammet kan ses med mindst en dags varsel. Kampene kan ligge fra mandag kl. 12 til lørdag kl. 17. De spilles om aftenen på festivalpladsen, og tidspunkterne kolliderer således ikke med selve Generation Handball-turneringen.


Udendørssko
U-11, U-13 og U-15 kan benytte sig af fodboldstøvler til udendørskampe, hvis de vil. Det er dog ikke tilladt at spille med fodboldstøvler på stadion.


Indendørs træningstid
Deltagende hold kan booke træningstider i en af hallerne, hvis I ankommer tidligere (d. 27.-29. juli 2024) eller rejser senere (d. 3.-4. august 2024).


Generation Handball-T-shirts
I Sportigan-shoppen på festivalpladsen kan I købe Generation Handball-T-shirts – fås også med navn og nummer på.