Beachhåndboldregler

Beachhåndbold spilles efter de internationale eliteregler.

Regler
Et Generation Handball-beachhold består af mindst fire og maks. 16 spillere pr. kamp (som i den alm. GH turnering).
Der er tre spillere og en målvogter på banen ad gangen per hold.
Der må skiftes ind og ud på spillepladsen.
En udvisningen gælder, indtil det modsatte hold får bolden.
Anden udvisning giver rødt kort.
Der spilles uden sko. Det er tilladt at benytte bomuldssokker.
Almindelige mål giver 1 point.
2 point scoringer:
* Målvogterens scoring, scoring på straffekast, spektakulære scoringer såsom vip ind i feltet eller pirouette.
* I U-11 og U-13 tæller bag om ryggen og mellem benene som spektakulære scoringer.
I U-11, U-13 og U-15 vinder det hold med flest point, når kampen er slut.
I U-17 og U-20 får man et point for hver vunden halvleg. Vinder et hold begge halvlege, vinder holdet 2-0. Vinder begge hold en halvleg hver, afgøres kampen i shoot out.

Shoot out-regler
Hvert hold skiftes til at skyde fem gange. Holdet med flest point efter shoot out har vundet kampen.
Ved uafgjort skydes der én runde ad gangen, indtil der er difference i stillingen.
Målene i shoot out tæller med i den totale målscore for kampen.
I U11- og U13-rækkerne løber spillerne fra midten af banen, mens de øvrige rækker løber fra kanten af målfeltet. Målvogter står ved eget målfelt.

Turneringsstruktur
Beachturneringen er et gruppespil, hvor puljevinderen avancerer til slutspil. I rækker med kun én pulje går nr. 1 og 2 i puljen videre.

Spilletid (OBS GH23 – opdateres for GH2024 når vi kender det tilmeldte antal hold)
U-11, U-13 og U-15: Kampe kan placeres mandag, torsdag eller fredag. Puljekampe, 1/8 finaler, 1/4 finaler og 1/2 finaler er 1 x 15 minutter, og kampene afgøres evt. ved golden goal. Finalerne 2 x 10 minutter med shoot out.
U-17 og U-20: Kampe kan placeres mandag, tirsdag og onsdag. Alle kampe er 2 x 10 minutter med shoot out.

Resultater og playoff
Resultater og playoff avancement publiceres i GH appen -> matches -> beach handball.

Holdkort
NB! Der benyttes ikke holdkort i 2024 (tillidsbaseret). Maks. 16 spillere kan benyttes pr. hold. Den enkelte spiller kan kun spille for ét hold.

Dispensationsspiller
Der gælder samme regler vedr. dispensationsspillere i beachturnering som i den almindelige turnering.